За 2016/17 р.р. українські підприємства експортували на зовнішні ринки 409,7 тис. т цукру, прознозується в майбутньому ріст експорту до понад 500 тис. т цукру. Про це заявила керівник аналітичного відділу «Укрцукор» Руслана Бутіло, повідомляють в Асоціації. Аналітик відзначає, що оптово-відпускні ціни за перший місяць поточного року зросли в середньому на 5,5% і зараз складають 14,10-14,50 грн / кг. Така ситуація перш за все обумовлена зростанням цін на світовому ринку, оскільки за вказаний період ціни на цукор на Лондонській біржі зросли майже на 4% (на $ 20,1 за т), а на цукор-сирець з тростини на Нью-Йоркській – на 6% (на $ 25,3 за т).
Сумарно за 2016р українські виробники експортували рекордні для незалежної України 442,7 тис. т цукру.
за матеріалами: Latifundist.com