Індонезія зацікавилася українською цукровою галуззю

Індонезія може стати «вікном» на ринки країн Південно-Східної Азії для українських підприємців, повідомляє асоціація «Укрцукор».

Індонезія взагалі не виробляє цукор і зацікавилася українськими технологіями з вирощування цукрових буряків. Можливість створення асоціації ділового партнерства та перспективні напрямки співпраці бізнесу України та Індонезії обговорювалися в Торгово-промисловій палаті України під час зустрічі з главою бізнес-ради «Австралія-Індонезія» Дебнатом Гухероем.

Він поінформував, що ринок Індонезії становить 225 млн чоловік, велика частина з яких – середній клас. За останні п’ять років середній клас в Індонезії виріс в 6 разів – з 5 до 30%. Внаслідок цього зросла потреба в багатьох продуктах, зокрема в таких, як цукор, незбиране молоко, телятина, риба.

«Індонезія взагалі не виробляє цукор, ми щорічно імпортуємо 100 млн т цукру, переважно з Австралії. Тому нам би дуже знадобилися українські технології, обладнання та досвід з вирощування цукрових буряків », – підкреслив Гухерой.

за матеріалами: Latifundist.com