Гідроциклонна установка типу HS

Гідроциклон – це різновид циклону, для роботи з рідким середовищем. Гідроциклон представляє собою сепаратор (розділювач), в принцип дії якого покладено використання обертального руху рідкого потоку, при цьому речовини, що мають різну щільність, розділяються. Завдяки простоті конструкції, компактності, високій продуктивності та надійності гідроциклони отримали широке розповсюдження в хімічній, нафтодобувній, гірничодобувній, харчовій галузях промисловості, а також у енергетиці, металургії та системах очищення промислових і побутових стоків. Ці апарати вигідно відрізняються можливістю їх застосування в безперервних замкнутих технологічних циклах із забезпеченням порівняно високої якості сепарації сумішей.

Гидроциклонная установка типа HS

Гідроциклонна установка типу HS

Гідроциклонні установки серії HS виробляються нашою компанією для потреб цукрової промисловості. Призначені для очищення вапнякового молока від піску, необпалених фракцій вапняку, фракцій коксу та інших домішок.

Установка серії HS складається з гідроциклонів, об’єднаних за паралельним принципом. Регулювання режиму роботи при зміні якості і кількості вхідного матеріалу проводиться за допомогою зміни тиску в колекторі установки перед гідроциклонами або діаметром піскового отвору в самих піскових насадках. Для боротьби з абразивним зносом гідроциклони зсередини футеруются зносостійким матеріалом – кам’яним литтям. Стійкість матеріалів, що застосовуються для виготовлення установки, дозволяє збільшити ресурс обладнання в 3-5 разів в порівнянні з

А – вапнякове молоко, що надходить для сепарації               В – освітлене (очищене) післе сепарації вапнякове молоко
С – продукт нижнього зливу (пісок, необпалені фракцій вапняку, фракцій коксу і інші домішки)

гідроциклонами, виконаними із зносостійкого чавуну, поліуретану або футерованих гумою.

Принцип роботи установки заснований на значному перевищенні відцентрової сили над силою тяжіння, що діє на тверді частинки в вапняковому молоці. Рух потоку вапнякового молока в гідроциклоні, не рахуючи області живильного патрубка, носить циркуляційний характер. Обертальний рух потоку, зі збільшенням швидкості, здійснюється за рахунок потрапляння потоку вапнякового молока з циліндричної частини в конусоподібну, при цьому більш великі і важкі частинки відкидаються до стінок і рухаються вниз до вершини конуса. В результаті, частина потоку вапнякового молока виходить через піскову насадку, в той час як основна (більша) частина змінює свій напрямок і піднімаючись по внутрішньому гвинтовому потоку вгору, виходить через зливний патрубок.

Фактори, що впливають на роботу гідроциклонної установки це:  Живлення – показник кількості (концентрації) твердих частинок по вазі. Має суттєвий вплив на роботу гідроциклонної установки по класифікації. Існує залежність, при якій зі збільшенням відсотку вмісту твердих частинок, межа розділу (точка розділення твердих частинок вапнякового молока, що видаляється через пісковий злив) стає грубіше. Наприклад, збільшення твердих частинок від 5% до 20% від обсягу, приблизно подвоїть границю поділу гідроциклоної установки. Тиск – найважливіший показник для ефективної роботи гідроциклонної установки. При роботі необхідно проводити точні виміри тиску по манометру, встановленому в колекторі подачі вапнякового молока на гідроциклони. Тиск повинен підтримуватися автоматично при безперервній подачі вапнякового молока в межах технологічного діапазону, від 0,8 до 1,4 бар (в залежності від умов процесу і характеристик середовища). Зміна тиску при подачі відбивається на процесі класифікації (сепарації) і впливає на відношення обсягу рідини, що минає в зливний патрубок, до обсягу, що надходить в гідроциклонну установку.

 

Переваги гідроциклонної установки типу HS: 

  • простота та надійність 
  • робота в важких промислових умовах
  • маштабованість продуктивності
  • проста та швидка інтеграція до існуючих технологічних ліній 
  • висока ступінь очистки
  • низькі експлуатаційні витрати
  • можливість динамічного налаштування якості сепарації на працюючій установці
  • класифікація частинок не тільки по розміру, але і по густині  (по однорідності)